Acro, ook wel acrogym of voluit acrobatische gymnastiek genoemd, is een relatief jonge gymnastiekdispline die de laatste tijd enorm aan populariteit wint naast het meer bekende ‘artistieke gymnastiek’ of toestelturnen.

Wat maakt onze sport nu zo leuk?

Acro is een unieke mix van gymnastiek en dans. Als acrogymnast leer je dus niet alleen hoe je salto’s, flik-flaks, handstand en nog veel spectaculairdere gymnastiek delen moet uitvoeren, onze coaches leren jou bovendien een heleboel coole dansmoves die je nodig hebt in de choreo’s.

Acro is geen eenzame bezigheid. Onze sport wordt beoefend in teams van 2, 3 of 4 gymnasten van verschillende leeftijden. Succes (en soms ook tegenslagen) beleef je dus samen met je teamgenoten. Samen sterk!

Een stukje geschiedenis…

De wieg van acro stond in Rusland in het begin van de twintigste eeuw. Heel snel na WOII werd de sport ook in Polen, Hongarije, Oost-Duitland, Bulgarije en China erkend als afzonderlijke sportdiscipline. Acro was toen bekend als ‘sport acrobatics’. De toenmalige federatie IFSA (International Federation of Sports Acrobatics) ging in 1999 op in de FIG, de Fédération Internationale de Gymnastique, in de hoop om de sport op termijn het Olympisch statuut zou kunnen krijgen. Acro maakte van dan af deel uit van de internationale gymnastiek familie.

En België?

Acro kwam voor eerst naar België in 1977. Sindsdien is het aantal acroclubs en –gymnasten explosief gegroeid en overvleugelt ze stilaan de traditionale gymnastiekdiscplines. Niet alleen in België is acro populair. Wereldwijd is de sport bezig aan een steile opgang. Ondanks de stevige concurrentie uit alle windstreken behoren onze Belgische acrogymnasten tot de wereldtop! Zij challengen daarbij wereldmachten USA, Rusland, Oekraïne, Witrusland, China en UK. Dat is o.m. te danken aan de werking van Topsport Vlaanderen, waar een gereputeerd team van internationale en Belgische coaches een selecte groep acrogymnasten 28 uur per week tot het uiterste van hun kunnen drijft.

Ook APG-ers?

Jawel! Ambitious Pro Gymnastics is fier dat haar gymnasten geselecteerd werden voor de Topsport werking èn internationaal op het hoogste niveau meermaals op het podium stonden.

LOGO SPORTVLAANDEREN24
Gemeente Puurs-Sint-Amands
Schilders Paling
Seeds of Law
Logo Pure Gifts New
Erkelens
Logo Steenackers New
Micheline
Coone & Partners
AERTS ALG
Victory
PageInsideOut
Lighthouse Video
Klaar Hammenecker
Ledblox
dr. Anke Vanhoenacker

© Copyright 2024 Ambitious Pro Gymnastics VZW

Deze website maakt gebruik van cookies voor de beste surfervaring. Wij gebruiken cookies voor het opslaan van jou voorkeuren en bijhouden van statistieken. Voor meer informatie bekijk ons Privacybeleid.