APG, waar staan deze letters voor?

APG, voluit Ambitious Pro Gymnastics, is een dynamische Puurse gymnastiekclub die zich focust op de beoefening van de acrobatische gymnastiek ofwel 'acrogym'. Zoals onze naam al aangeeft willen we daarin uitblinken. Onze gymnasten nemen dan ook deel aan nationale en internationale competities en dat opvallend vaak met succes! Regelmatig selecteert Sport Vlaanderen APG gymnasten om toe te treden tot hun topsportwerking.

Acrogym, wat is dat juist?

Acrogym is een jonge gymnastiekdiscipline en is bij het brede publiek nog niet zo bekend. Je kent wellicht toestelturnen, trampoline, tumbling of misschien zelfs ritmische gymnastiek, maar dat is het dus niet. Acrogym is in België en in grote delen van de wereld al ontzettend populair. Nieuwsgierig?

Kan ik ook naar APG komen?

'Jong geleerd is oud gedaan'. Iedereen kent het gezegde. Dat gaat ook op voor acrogym. Maar ook als je wat ouder bent, kan je bij ons eens komen proeven van deze bijzondere sport. Ben je gedreven en wil je je (laten) 'smijten'? Dan ben je meer dan welkom! Onze coaches halen sowieso het beste uit jou...

Een stukje geschiedenis

APG, dat stond toen nog voor 'Acro Pro Gymnastics', werd in 1998 boven het doopvont gehouden door enkele pioniers in de acro sport, waaronder huidig voorzitter Danny Cuyt. De doelstelling was toen al om een sportief kader te creëren waarbinnen gymnasten tot op het hoogste niveau konden worden gebracht. In 2006 werd deze ambitie ook verankerd in de naam van de club. Dit bood ook de mogelijkheid om als club andere gymnastiekdisciplines aan te bieden. Zo is er binnen de club op dit moment ook een demogroep actief waarin onze voormalige wedstrijdgymnasten in een toffe sfeer knappe groepschoreo's brengen.

Onze missie

APG wil de allerbeste sportieve omkadering aanbieden zodat elke acrogymnast het hoogste niveau kan bereiken binnen zijn of haar potentieel. Wij streven er naar om elke gemotiveerde gymnast te laten proeven van succes. Als club willen wij onze werking doorlopend verbeteren zodat wij ons kunnen blijven meten met de meest toonaangevende acrogym clubs wereldwijd.

Onze waarden

APG ziet haar rol breder dan het louter sporttechnisch ontwikkelen van onze gymnasten. Zij doen tijdens de trainingen, wedstrijden en de organisatie van onze events waardevolle ervaringen op die hen ook als mens verrijken.

Streven naar perfectie
Discipline
Doorzettingsvermogen
Samenhorigheid/teamwork
Respect
Fun/vriendschap
Gelijke kansen

APG, laagdrempelig

Onze lidgelden zijn zeer democratisch. Ze zijn helaas ook verre van kostendekkend. Dankzij de intensieve vrijwilligers- en sponsorwerking is onze club toch financieel gezond. Wil ook jij de handen uit de mouwen steken? Tof! Laat het ons weten... Of ken je iemand die interesse zou kunnen hebben om te sponsoren?

Federatie

APG is lid van de Vlaamse gymnastiekfederatie en heeft het Q4gym kwaliteitslabel.
LOGO SPORTVLAANDEREN24
Gemeente Puurs-Sint-Amands
Schilders Paling
Seeds of Law
Logo Pure Gifts New
Erkelens
Logo Steenackers New
Micheline
Coone & Partners
AERTS ALG
Victory
PageInsideOut
Lighthouse Video
Klaar Hammenecker
Ledblox
dr. Anke Vanhoenacker

© Copyright 2024 Ambitious Pro Gymnastics VZW

Deze website maakt gebruik van cookies voor de beste surfervaring. Wij gebruiken cookies voor het opslaan van jou voorkeuren en bijhouden van statistieken. Voor meer informatie bekijk ons Privacybeleid.