Team Kyra-Nora knalt op World Age Group Competition in Genève!

Van 23 tot 29 juni ging in het Zwitserse Genève de World Age Group Competition (WAGC) door, zeg maar het wereldkampioenschap voor de jeugd categorieën.

In de categorie 11-17j trad ons meisjespaar Kyra-Nora aan in de eerste internationale competitie sinds het uitbreken van de corona-pandemie, nu meer dan een jaar terug. Dat het team überhaupt deelnam, was al een klein mirakel…

Dankzij een uitzonderingsregime toegekend door Sport Vlaanderen, kon het team zich dan toch gedurende enkele weken indoor klaar stomen voor de competitie.

Het deelnemersveld was sterk gestoffeerd met teams uit alle top acro-landen waaronder Rusland, Israël, Portugal en natuurlijk … België.

Na hun temporoutine bekleedden Kyra en Nora een veelbelovende derde plaats met een sterke score van 27.200, ex aequo met de vierde in de rangschikking. Een plekje ingenomen door onze landgenoten van Altis Eeklo. Enkel Rusland en Portugal deden beter.

In hun balansroutine op dag 2 van de kwalificaties kraakte het team niet onder de immense druk en turnden een knappe oefening. Ditmaal beloond met een nog hogere score, 27.500! Van dan af was het nagelbijtend afwachten op de punten van het andere Belgische team. Vanwege de 1-team-per-land-regel, was dit bepalend voor een mogelijke finaleplaats…

Na een bijzonder lange en zenuwslopende jureringsronde volgde een ijskoude douche: het andere Belgische team kreeg een net iets hogere score (27.750), waardoor de finaledroom definitief vervlogen was…

Desondanks kan ons team terugblikken op een zeer geslaagd WAGC, waar ze met hun prestatie heel dicht bij een podiumplaats zijn gekomen. Proficiat!

Geef een reactie

Deze website maakt gebruik van cookies voor de beste surfervaring. Wij gebruiken cookies voor het opslaan van jou voorkeuren en bijhouden van statistieken. Voor meer informatie bekijk ons Privacybeleid.