Start!

1 maart 2021. Een datum voor de geschiedenisboekjes. Op die zonnige maandag ging de eerste schop de grond in voor wat binnen een klein jaar een heus gymnastiek-walhalla zal worden. In nauwe samenwerking met de gemeente Puurs-Sint-Amands is vele jaren in alle stilte aan dit dossier gewerkt en nu wordt het gymcenter ein-de-lijk tastbaar. Daarmee wordt die verre droom van een èchte gymhal voor onze gymnasten stilaan realiteit.

In deze eerste fase wordt het terrein bouwrijp gemaakt, wat betekent dat graafkranen de teelaarde aan de kant schuiven en het bouwterrein nivelleren.

Vervolgens starten de graafwerken voor de funderingen en rioleringen. Vanaf dan gaat de aannemer Pellikaan aan de slag met het in elkaar puzzelen van de prefab bouwelementen die ondertussen reeds in productie zijn. En het gaat vooruit! Binnen enkele weken al zullen de eerste uitzonderlijke transporten met de betonnen kolommen (zo’n 3 verdiepingen hoog) en houten dakliggers (circa 22 m lang) zich over de weg naar het bouwterrein begeven.

Op dit moment worden achter de schermen in een zeer strak tempo de allerlaatste knopen doorgehakt op het vlak van de technieken en turntechnische uitrusting.

De kenmerken en exacte positie van èlke leiding, kanaal, schakelaar, stopcontact, verlichtingsarmatuur, … maar ook trampoline, longe, touw enz. worden vastgelegd en in het 3D gebouwmodel ingevoerd. Zo kunnen mogelijke conflicten nog voor de eigenlijke bouwfase gedetecteerd en opgelost worden.

O ja. Ook de leverancier van alle turntoestellen voor het gymcenter werd intussen geselecteerd. Wie dat uiteindelijk geworden is, onthullen we binnenkort…

Geef een reactie

Deze website maakt gebruik van cookies voor de beste surfervaring. Wij gebruiken cookies voor het opslaan van jou voorkeuren en bijhouden van statistieken. Voor meer informatie bekijk ons Privacybeleid.