GO Gymcenter!

Speciaal voor alle APG gymnasten die in deze duistere corona tijden naarstig blijven trainen èn hun creatieve coaches: er straalt een klein maar fel lichtpuntje aan het einde…

Na een jarenlange aanloopfase waarin tal van kleinere en grotere obstakels moesten geruimd worden,
mogen eindelijk de champagnekurken knallen. We kunnen nu met een-aan-zekerheid-grenzende-waarschijnlijkheid stellen dat onze nieuwe trainingslocatie er wel degelijk gaat komen!

Samen met de collega’s van VERTO is er de afgelopen maanden achter de schermen nog keihard gewerkt om
alle lichten op groen te krijgen voor dit ambitieuze project.

Wat is de stand van zaken?

Het contract met de Design&Build partner, een samenwerking tussen aannemingsbedrijf Pellikaan en de architecten van Studio Klein-Brabant, werd ondertekend. De aanvraag voor de omgevingsvergunning is ingediend. We verwachten hier begin 2021 een positief antwoord op. De financiering is rond. All systems GO!

Intussen lopen de voorbereidingen voor de bouwfase al volop. Ergens in de loop van het voorjaar 2021 gaat de eerste schop de grond in. Ongeveer een jaar later moet het gebouw klaar zijn voor ingebruikname.

Met zijn 2.000 m2 sportoppervlakte verdeeld over 3 hallen, voorzien van gloednieuwe state-of-the-art turnuitrusting, zal het dan een van de meest toonaangevende gyminfrastructuren in België (en daarbuiten?) zijn.

Het gymcenter is gelegen in de groene omgeving van het 13 hectaren grote landschapspark van het Sportpark De Schans in Puurs-Sint-Amands.

Ook benieuwd hoe het er allemaal gaat uit zien? Hier al enkele sneak preview beelden…(dank aan Studio Klein-Brabant!).

Volg de APG nieuwsbrief en Facebookpagina om op de hoogte te blijven van de nieuwste ontwikkelingen!

Geef een reactie

Deze website maakt gebruik van cookies voor de beste surfervaring. Wij gebruiken cookies voor het opslaan van jou voorkeuren en bijhouden van statistieken. Voor meer informatie bekijk ons Privacybeleid.