Ineke Van Schoor sporttechnisch coördinator bij APG

Ambitious Pro Gymnastics is bijzonder trots op de aanstelling van Ineke Van Schoor als sporttechnisch coördinator.

Ineke zal de volgende jaren de sportieve werking van de club stroomlijnen en structureren in lijn met de ambities die het bestuur heeft geformuleerd. “Ons streefdoel blijft om onze teams aansluiting te laten hebben met de top in de acrobatische gymnastiek maar evengoed bestaat ons doel er in om elke gymnast in elk niveau naar zijn of haar topniveau te brengen.”

Haar ervaringen als acro-gymnaste zullen hierbij zeker van pas komen.

Als 13-jarige APG gymnaste maakte zij de overstap naar de Topsport Vlaanderen-werking in Gent.

Tussen 2010 en 2015 wist ze met haar teamgenoten vele malen het podium te halen op FIG World Cups, Europese en Wereldkampioenschappen.

Een memorabel hoogtepunt vormden de 3 gouden medailles op de eerste European Games in Baku in 2015.
Geniet even mee…

Na (en zelfs tijdens) haar topsportcarriere was Ineke vier jaar actief als choreograaf en coach bij APG, voor ze de overstap maakte naar de Amerikaanse topclub in de artistieke gymnastiek WOGA Gymnastics in Dallas, Texas.

Daar zette ze mee de lijnen uit voor de opbouw van een afdeling acrobatische gymnastiek.

Terug in België wil ze haar ervaring, kennis en passie delen met de coaches en gymnasten van Ambitious Pro Gymnastics om … dromen waar te maken.

Het APG bestuur

Geef een reactie

Deze website maakt gebruik van cookies voor de beste surfervaring. Wij gebruiken cookies voor het opslaan van jou voorkeuren en bijhouden van statistieken. Voor meer informatie bekijk ons Privacybeleid.