Podium voor duo Nadoua-Majlen op Europese Kampioenschappen!

Dankzij sterke prestaties tijdens het voorbije acro-seizoen, wisten niet minder dan drie APG clubteams zich te kwalificeren voor de European Age Group Competitions, de Europese Kampioenschappen voor de jongerencategorieën die doorgingen van 24 oktober tot 3 november in Holon, Israël.

Ons gemengd paar Fee-Tuur kwam al tijdens de eerste week van het kampioenschap in de categorie 12-18 in actie en behaalde een bijzonder fraaie 5de eindstek na een zenuwslopende inhaalrace.

Deze week was het de beurt aan onze twee andere teams om zich te meten met de Europese (en eigenlijk ook wereld-)top in de acrobatische gymnastiek. Het trio Nora-Nelle-Marie (categorie 13-19) kende een onfortuinlijke start door een foutje in hun tempo oefening, waardoor ze ook in het klassement een tuimeling maakten. Ze herpakten zich in de balans routine, maar in deze hoogstaande competitie waren de kansen voor een kwalificatie voor de finale dan helaas al gevlogen…

Beter verging het ons duo Nadoua-Maijlen (categorie 13-19). In de kwalificaties turnden ze op een constant zeer hoog niveau en wisten ze zich met een 5de plaats op 16 deelnemende teams vlot te plaatsen voor de finale. Ze lieten daarbij o.m. beide teams van de Russian Federation achter zich!

In de all-round finale kraakte onze kranige dames niet onder de stress, wel integendeel! Met de tweede beste score van alle finalisten (27.890) op hun combined routine dikten ze hun puntentotaal aan tot 81.690 en wipten zo over het Portugese duo naar de bronzen podiumplaats!

Deze toppers hadden geen last van decompressie in de balansfinale die daarop volgde. Ook daar weer een knalprestatie met een straffe score van 27.620, bijna een half punt beter dan hun ook al sterke score van 27.220 uit de kwalificaties. Maar een aantal teams waren uit op revanche en turnden uitzonderlijk hoge cijfers op het scorebord, waardoor ze uiteindelijk belandden op de minst benijdenswaardige plaats, net naast het podium…

Overall een bijzonder knappe prestatie waar we zeer trots op zijn!

Geef een reactie

Deze website maakt gebruik van cookies voor de beste surfervaring. Wij gebruiken cookies voor het opslaan van jou voorkeuren en bijhouden van statistieken. Voor meer informatie bekijk ons Privacybeleid.