Fee en Tuur schitteren op het Europees toneel!

Fee en Tuur wisten zich eind vorig seizoen in de 12-18 Mixed Pairs competitie te kwalificeren voor de European Age Group Competition (EAGC) 2019, zeg maar het Europees Kampioenschap voor de jongerencategorieën, dat dit jaar doorgaat in Holon (Israel).

Op zich al een hele mooie prestatie, maar daar eindigde het verhaal niet. Na de tempo-routine stonden ze op een 14de plaats (op 19 deelnemende teams), meer in het bijzonder 4 plaatsen achter het tweede Belgische team.
Gezien de één-team-per-land-regel, leken hun kansen op een kwalificatie voor de finale eerder beperkt…

Dat bracht ons tweetal niet uit balans. Met een hele sterke tweede oefening klommen ze naar de 10de plaats, net één plaatsje voor de collega’s uit het Leuvense. Daarmee veroverden ze zowaar een plaatsje in de finale!

Met de 7de score op 8 deelnemende teams leek een podiumplaats buiten bereik. De opdracht was dus vooral genieten. Dat deden ze ook! Bevrijd turnden ze hun sterkste oefening van het kampioenschap en even leek zelfs een podiumplaats nog tot de mogelijkheden te behoren… Finaal werd het een fantastische 5de plaats waarmee ze enkele hele straffe teams in de finale nog achter zich konden laten.

Een dikke proficiat!

Geef een reactie

Deze website maakt gebruik van cookies voor de beste surfervaring. Wij gebruiken cookies voor het opslaan van jou voorkeuren en bijhouden van statistieken. Voor meer informatie bekijk ons Privacybeleid.