APG teams scoren op MIAC

Na een jaartje afwezigheid, reisde APG dit jaar opnieuw naar Porto af om deel te nemen aan de 12de Maia International Acro Cup (MIAC), samen met onze eigen FIAC het sterkst bezette internationale vriendschappelijk toernooi ter wereld.

Onze delegatie van 11 teams nam het op tegen 840 gymnasten uit 20 landen, waaronder landen met een zeer sterke acro traditie zoals UK, Portugal, Israel en … België. En hoe! Zo maar eventjes 7 APG teams slaagden er in om een van de felbegeerde finale-plaatsjes te bemachtigen.

Ook de teams die het (net) niet haalden, turnden stuk voor stuk zeer sterke oefeningen. Het trio Lili-Jill-Lisa moesten in de Junior categorie (A13-19) boven hun gewicht boksen; in de Belgische competitie strijden zij normaal in de B-reeks om de podiumplaatsen. Met een 10de plaats net achter het trio Sofie-Jana-Lindsey scoorden zij desondanks bijzonder sterk. Dat trio kende een geaccidenteerd parcours in aanloop naar het toernooi met een aanslepende knieblessure van Lindsey. Zij verbeet de pijn en sprong op wedstrijd de verplichte salto’s om haar team in de running te houden voor één van de felbevochten finale-plaatsen van Junior categorie. Zij strandden jammer genoeg op de zeer ondankbare 9de plaats op slechts … 0,030 punt van een finaleplaats.

Het trio Saartje-Janne-Sara trad aan in een hele zware reeks met 40 deelnemers (Age Group 2/A12-18). Met hun 14de plaats zetten ze een heel degelijk parcours neer waarbij ze een halve buslading Portugese teams, enkele Britse en Belgische teams, een team uit Israel en de USA achter zich lieten.

Ook het duo Ell-Marjolein turnde hele goede oefeningen in de Age Group 1 (A11-16) en eindigde op een verdienstelijke 17de stek in een sterk deelnemersveld.

In de Youth categorie (I2-niveau) begon het trio Marte-Alina-Anika aan een schijnbaar onmogelijke opdracht. Zo maar eventjes 55 teams hadden hun zinnen gezet op eremetaal. Met de hoogste uitvoeringsscore (maar wel een abnormale lage artistieke score), gingen ze als tweede team naar de finale. Daar wisten ze de zenuwen onder controle te houden en verdedigden hun plaats succesvol. Het eerste eremetaal voor APG was binnen!

In Age Group 1 (A11-16) stootten het duo Nina-Femke als 12de door naar de finale. Een straffe stoot die ze met glans nog eens over deden. Een hele mooie 10de plek als resultaat.

De Age Group 2 (A12-18) teams van onze club deden het nog beter met twee finaleplaatsen. Gemengd paar Fee-Tuur grepen net naast de medailles en eindigden op een hele straffe 4de plaats. Het trio Suzanne-Yana-Yoni moest aan de bak tegen 39 teams. Ze turnden zich in de kwalificaties naar een zeer knappe 5de stek. In de finale kostten enkele kleine foutjes hen wat plaatsjes; ze legden uiteindelijk beslag op een zeer mooie 10de plaats.

Ook in de Junior (A13-19) categorie stootten 2 APG teams door naar de finales; het duo Nadoua-Majlen ging finaal met het zilver aan de haal. Het trio Nora-Marie-Nelle nam revanche voor de net-niet-selectie van de twee andere clubteams in dezelfde categorie en ging als derde team naar de finale. Een plek die ze in de finale wisten om te zetten in een hele knappe bronzen plak.

In de Senior categorie piekten ons oudste (sorry Maxime) gemengd paar Robin-Maxime in de finale met een oefening die de hoogte uitvoeringsscore kreeg en dat met een moeilijkheidsgraad die met kop een schouders boven de competitie uitstak. Ze kregen hiervoor een oververdiende zilveren medaille.

De sterke prestaties van àl onze teams werden beloond met zo maar eventjes twee clubbekers: zilver in de categorieën A12-18 en A13-19.

Mission accomplished en dan … feestje!!

Geef een reactie

Deze website maakt gebruik van cookies voor de beste surfervaring. Wij gebruiken cookies voor het opslaan van jou voorkeuren en bijhouden van statistieken. Voor meer informatie bekijk ons Privacybeleid.