Ambitious Pro Gymnastics

  • Full Screen
  • Wide Screen
  • Narrow Screen
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

Seppe en Janne schitteren in Riesa

E-mail Afdrukken PDF

 

JenS-2

 Op 25, 26 en 27 september vonden in Riesa (Duitsland) de European Age Group Competitions plaats. Voor APG was het vooral uitkijken naar het MxP Seppe Uytterhoeven en Janne Lepage die in de leeftijdsgroep 12-18 deelnamen.

Op vrijdag stond de tempo oefening op het programma. Ze deden dat uitstekend met een score van 27.3, (T: 8,7; A: 8,6) evenveel als GBR en UKR en na POR, RUS en AZE. Hiermee waren ze stevig op koers voor een finaleplaats.

Zaterdag was het dus D-day en turnden Seppe en Janne hun balans oefening. Ze behaalden een score van 26,85 (T: 8,65; A: 8,35). Voor hun moeilijkheid werd 9,85 getoond in plaats van de verwachte 10,0. De jury had een overgang in het eerste deel afgekeurd. Na de wedstrijd zouden ze de video bekijken, Dit veroorzaakte de nodige stress bij de gymnasten, coaches en supporters. De jury bleef bij haar beslissing maar gelukkig bracht dit hun finaleplaats niet in het gedrang. Doelstelling bereikt en als 6de naar de finale.

Zondag - finaledag.  Door hun rangschikking in de kwalificaties moesten Seppe en Janne als allereerste van hun finale sessie op de vloer. Ze turnden een knappe combined en haalden een score van 26,8 (T: 8,35; A: 8,45). Nu geen discussie over de moeilijkheid. En dan was het afwachten wat de concurrenten deden. Voor de thuisblijvers was het niet gemakkelijk omdat de scores niet live te volgen waren. Seppe en Janne behaalden uiteindelijk een schitterende 5de plaats en mogen terugblikken op een geslaagd EK. Proficiat!

JenS-1

 

                                                    

Share on Facebook
You are here: Home