Ambitious Pro Gymnastics

  • Full Screen
  • Wide Screen
  • Narrow Screen
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

PV2 A/I te Mariakerke

E-mail Afdrukken PDF

Op zaterdag 16 en zondag 17 februari was het voor de formaties uit het A en I niveau verzamelen geblazen in sporthal Bourgoyen te Mariakerke.

Onze twee I1 trio's beten de spits af voor APG. Net zoals tijdens de vorige PV eindigden Merel, Lena en Alysia, met zowel de hoogste technische als de hoogste artistieke score, op een schitterende eerste plaats. Chauni, Indra en Anika volgden hun clubgenoten op een knappe tweede plaats (op 18 deelnemende formaties).

De A 12-18 competitie stond op zaterdagnamiddag geprogrammeerd. Pieter en Robin deden het veel beter dan op hun eerste PV. Ze zijn nu ook al heel wat beter voorbereid en dat leverde twee goede oefeningen: balans 25.750 en tempo 25.200. Resultaat: tweede plaats na een duo van Wild Gym. Katleen, Amber en Shelsy begonnen met een zeer goede tempo oefening waarvoor ze 26.700 haalden. In balans liep het echter fout op de eerste piramide, jammer! Ze kregen nog 25.100 punten en met een totaal van 51.800 eindigden ze op de 6de plaats. Leren uit het foutje en op naar het volgende PV!!

Op zaterdag avond traden de A 13+ en de senioren aan. Door de klierkoorts van Elyne was deelname aan deze PV voor de zussen uitgesloten. Snel beterschap gewenst Elyne!! Ilka en Kim deden het zeer goed! Ze brachten twee mooie oefeningen waar ze terecht trots op mogen zijn. Hun prestaties gaan snel in stijgende lijn. Tempo 24.100, balans 25.900: totaalscore 50.000! Ze waren jammer genoeg de enigste deelnemers in hun categorie. Solano en Yana turnden twee zeer goede oefeningen, hoge scores: 27.750 voor zowel tempo als balans (0.3 punten lengteaftrok). Ze eindigden dan ook op een 1ste plaats. Voor hen was het de laatste test vóór het internationale tornooi in Vinnitsa, Oekraine: Stars above the Boug River. Deze wedstrijd start op 27/2 en de finales zijn op 1/3. We duimen voor ons topsportduo!! Marieke en Laurie mochten eerst hun balansoefening brengen. Dat was een zeer goede oefening met mooie score: 26.870! In hun normaal betere tempo gingen ze jammer genoeg in de fout. Ze werden tweede achter het topsportduo Nikki en Eline. Ineke (met partners Laure en Julie) konden op deze PV bevestigen met balans (28.980) en tempo (28.250). en eindigden als tweede na het andere topsporttrio uit Deinze. Ze mochten, net als de andere topsporters, ook hun combined oefening eens tonen aan de jury. Dit als voorbereiding op de komende World Cups. Ze brachten een heel goede oefening en toonden dat ze er klaar voor zijn.

Zondagochtend was het aan Joke, Emma en Majlen in het I2 niveau. Aan de vorige PV konden ze wegens ziekte niet deelnemen. Ook nu werd het trio geplaagd door ziektekiemen. Ondanks het niet topfit zijn, haalden ze toch nog een redelijk goede score en een 6de plaats (op 37). Ze zullen op de derde PV laten zien wat ze kunnen!

In de namiddag, bij de beloften, konden Chloé en Hannah helaas niet deelnemen door een kwetsuur van Hannah. Volgende PV zouden ze terug van de partij zijn. Kiara en Seppe turnden een zeer goede balans oefening: 27.700 (T:9.1 !) Tempo was een beetje minder maar de totaalscore van 53.950 leverde een ruime 1ste plaats op. Yoni, Charlotte en Eline herpakten zich heel goed na het mindere resultaat van de vorige PV. Ook zij brachten een heel goede balansoefening: 27.700! Hun tempo oefening was goed voor 26.850. Dat leverde in totaal: 54.550 punten en een 3de plaats. Knap! Nelle, Jana en Lounia konden dankzij een uitstekende balans (28.050!) de eerste plaats veilig stellen met een totaal van 55.600! Opnieuw een schitterend resultaat! Janne, Céline, Astrid turnden in dezelfde wedstrijd een super balans: 27.500 (T 9.05!), De tempo oefening was vooral artistiek iets minder. In totaal haalden ze 53.600 punten en dat was goed voor een mooie 9de plaats (op 23).

Proficiat voor al die knappe prestaties en een dankjewel aan de coaches.

 

Share on Facebook
You are here: Home