Ambitious Pro Gymnastics

  • Full Screen
  • Wide Screen
  • Narrow Screen
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

Zeestern trials De Panne

E-mail Afdrukken PDF

Als laatste voorbereiding op het komende wedstrijdseizoen trok APG op 19 en 20 januari naar De Panne voor de jaarlijkse Zeestern Trials. In de week voor deze wedstrijd leek het wel of alle virussen en bacterieën een offensief hadden ingezet tegen de gymnasten van APG. Niet echt een ideale voorbereiding. Uiteindelijk dienden slechts twee formaties af te zeggen.

Zaterdagochtend werden we vertegenwoordigd door het I2 trio Joke, Majlen en Emma. Een goede oefening leverde hun een 5de plaats op (op 24 deelnemers). De niet super hoge score van 20.900 is vooral te wijten aan een tijdsfout. Tevens werd tijdens deze wedstrijd artistiek streng gejureerd.

Medailles

Bij de C junioren duo's moesten Annelies en Laura verstek geven wegens ziekte. In dezelfde categorie turnden Thyra en Sara naar een zilveren medaille! Jammer van de tijdsfout, maar nu uitkijken naar PV1 in Leuven.

Lien en Briana deden het veel beter dan op de SYTA en behaalden een heel mooie score van 21.750 punten. Ze moesten slechts 1 duo uit Destelbergen laten voorgaan in hun categorie (C senioren duo),  en behaalden eveneens een zilveren medaille! Proficiat meisjes!

Na de C-wedstrijd was het de beurt aan de gymnasten uit het B niveau. Bij de junioren duo's zorgden Pieter en Robin voor een 3de medaille! Ze behaalden met 22.650 (tijdsfout) het brons. Jammer genoeg werd ook Robbe geveld door de APG-microbe en konden hij en Chloë niet deelnemen.

Zondag mochten alle A gymnasten aantreden. In de 11-16 competitie was APG goed vertegenwoordigd met 5 teams! Hannah en Chloë waren ruim het beste meisjes paar. Ze behaalden het goud met een score van 53.600 punten.

L-J-N

Bij de trio's kaapten Jana, Lounia en Nelle het goud weg. Ze brachten 2 mooie oefeningen en zijn duidelijk klaar voor de komende wedstrijden.

Eline, Charlotte en Yoni gingen in de fout met hun eerste tempodeel, wat resulteerde in een minder goede score.
Ze toonden weerbaarheid en wisten zich goed te herpakken met hun balansoefening (26.550) en haalden een achtste plaats.

C-J-E

 

 

 

 

 

 

Ook Céline, Astrid en Janne hadden een wat mindere tempo-oefening door een val in een tumblingreeks. Toch lieten ze nog een mooie balansoefening zien die beloond werd met een score van 26.500. Ze eindigden op een 18de plaats op 26 deelnemers. Bij de gemengde paren waren Seppe en Kiara de beste. Twee goede oefeningen zorgden voor een totaalscore van 52.350 en een knappe gouden medaille!

In de namiddag konden we de junioren aan het werk zien. Katleen, Amber en Shelsy waren duidelijk de beste in de categorie 12-18. Na twee goede oefeningen mochten ze het goud in ontvangst nemen. Bij onze twee 13+ duo's zaten er nog wat ziektekiemen in het lijf. Elyne en Lise brachten twee mindere oefeningen, maar konden toch het goud mee naar huis nemen. Kim en Ilka deden het lang niet slecht en brachten een propere balansoefening. Zeer knap aangezien ze nog maar enkele weken als duo trainen! Voor hun tempo-oefening was het nog wat te vroeg. Ze behaalden zilver en mogen fier zijn op hun prestatie. Ons topsportduo Yana en Solano behaalde het goud bij de gemengde paren, ondanks een foutje in hun tempo-oefening. Ze brachten een knappe balansoefening die beloond werd met een hoge technische score.

Als afsluiter van het weekend was er de seniorencompetitie. Laurie en Marieke lieten al een zeer mooie tempo-oefening zien waar ze 26.130 voor kregen. In balans maakten ze enkele fouten. Toch bleven ze het duo uit Nederland ruim voor en behaalden ze de zilveren medaille, achter het topsportduo Nikki en Eline. Bij de trio's deed Ineke met haar partners Laure (Zeestern Immaculata) en Julie (Wild Gym) voor de eerste keer mee in de senior-categorie. Ze lieten meteen zien wat ze waard zijn en behaalden de zilveren medaille na 2 knappe oefeningen. Met een score van 57.060 lieten ze enkel het andere topsporttrio (Sanne, Lara en Camille) voor.

Met 6 gouden, 5 zilveren en 1 bronzen medaille heeft APG een mooie oogst bij elkaar geturnd.

Proficiat aan alle gymnasten en hun coaches!!

Filmpjes van 11-16, 12-18, 13+ en Senioren zijn te vinden op het youtubekanaal van AcrogymTV (Met dank aan Jack!!)
Share on Facebook
You are here: Home