Ambitious Pro Gymnastics

  • Full Screen
  • Wide Screen
  • Narrow Screen
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

6de SYTA: 9 APG formaties = 9 medailles

E-mail Afdrukken PDF

Het jaar 2012 werd voor APG schitterend afgesloten. In het weekend van 29 en 30 december organiseerde APG de Sylvester Youth Trophy Acro te Breendonk.

chauni-indra-anika

Deze 6de SYTA was een schot in de roos, zowel wat betreft het aantal deelnemers, toeschouwers en zeker wat de prestaties van onze eigen gymnasten betreft.

Op zaterdag ochtend was het de beurt aan de I's. Chauni, Anika en Indra lieten bij de I1's hun 15 concurrenten ver achter zich met zowel technisch als artistiek mooie scores. Hun totaal van 21,750 punten leverde een gouden medaille op.

joke-majlen-emma

Bij de I2's moesten Joke, Majlen en Emma amper onderdoen. Drie teams waren ongeveer aan elkaar gewaagd. Het trio van TK Werchter haalde het met 0,1 punt voorsprong op de APG-ers die zelf 0,1 punt voor een trio uit Eeklo bleven. Vooral artistiek werd hun oefening zeer gewaardeerd. Ze mogen trots zijn op hun zilveren medaille.

 

 

lena-alysiaIn de namiddag was het de beurt aan de gymnasten uit het Recrea niveau. APG had in de categorie balans 8-14 duo's, door omstandigheden, twee deelnemende teams....met in elk team een zus. Ze gaven de andere formaties, vooral artistiek,  het nakijken en het verschil tussen beide teams was klein. fleur-noraLena en Alysia (tijdelijk als duo aan het werk door de kwetsuur van Merel, die ondertussen al volop weer aan het meetrainen is) haalden het net voor Fleur en Nora. Goud en zilver gaf een mooi podium met de twee zussen die stonden te glunderen.

 

 

pieter-robin

 

De volgende morgen was het de beurt aan onze mannen, met partner. Zowel bij de B-jun's - Pieter en Robin - als bij de B-sen's - Robbe en Chloë - haalde APG het hoogste podium en dus 2x goud. robbe-chloe-2Robbe en Chloë maakten het nog spannend door een tijdsfout. Ze eindigden hierdoor ex aequo met een team uit Merelbeke maar dankzij hun hogere technische score mochten ze toch op het hoogste schavotje plaatsnemen.

 

 

 

Het C-niveau mocht de wedstrijd afsluiten. Hier maar liefst drie deelnemende teams van APG, maar ook hier weer allemaal goed voor een medaille. Bij de C-jun duo's turnden  Annelies en Laura en het duo Thyra-Sara de anderen op 1 punt achterstand. Ze eindigden zij aan zij met 21.45 punten. Door hun hogere technische score ging het goud naar Annelies en Laura. Thyra en Sara mochten pronken met de zilveren medaille. Bij de C-sen's konden Lien en Briana niet achterblijven. Ondanks een foutje behaalden ze, ex aequo met de tweede, een bronzen medaille, op slechts 0,1 punt van de eerste.

laura-anneliesthyra-saralien-briana-2

Alle gymnasten en hun coaches mogen fier zijn op deze knappe prestaties. Een dikke proficiat allemaal!

Share on Facebook
You are here: Home