Ambitious Pro Gymnastics

  • Full Screen
  • Wide Screen
  • Narrow Screen
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

APG schittert in Portugal

E-mail Afdrukken PDF

De deelname van "enkele" APG gymnasten aan de Maia International Acro Cup in Portugal is niet onopgemerkt voorbij gegaan. Zowel in kwantiteit als in kwaliteit was de aanwezigheid van APG indrukwekkend. Op dit hoogstaand internationaal tornooi met deelname van teams uit Engeland, Ierland, Nederland, België, met de beste teams uit acroland Portugal en de nationale teams uit Frankrijk wist APG zich in de kijker te turnen. Zowel bij de Youth (gelijkaardig aan ons I-niveau), de Age Groups (onze beloften), de junioren en de senioren behaalden onze gymnasten schitterende resultaten met in totaal maar liefst 9 medailles.

ChauniIn de Youth categorie nam het trio Indra, Chauni en Chloé een goede start met hun oefening. Mooie dans en afgewerkte delen...tot het "zich even herpakken" in hoeksteun op de "tipi" zware gevolgen kende. Er werden voor deze niet zo opvallende fout, volgens de regels, drie tijdsfouten aangerekend. De ontgoocheling was logisch want hierdoor liepen ze met een 14de plaats op 25 deelnemers de finale mis. We weten echter dat ze dit écht wel kunnen en dat het er op de volgende wedstrijden zeker opnieuw zal uitkomen. AstridIn dezelfde wedstrijd turnde het trio Astrid, Hannah en Emma zich ondanks een voetje buiten (-0.1) met een 11de plaats wél in de finale. Hun finale oefening kreeg artistiek een hogere score maar door een tijdsfout bleven ze na de finale op die mooie elfde plaats staan. Goed gedaan! CelineEen tweede APG team dat de finale haalde was het trio Céline, Merel en Janne. Na de kwalificatie stonden ze helemaal bovenaan in het klassement. Ze hadden dus iets te verdedigen in de finale! En ze deden dat met verve. Opnieuw de hoogste score van alle deelnemers en het goud was binnen. Dikke proficiat! Ook bij de meisjes paren waren APG-ers aan de slag. Een zeer goede oefening in de kwalificatie leverde voor Eline en Yoni een voorlopige derde plaats op. ElineEen nog betere oefening in de finale zorgde ervoor dat hun podiumplaats niet meer in gevaar kwam. Het brons was dan ook meer dan verdiend. Mooi om jullie op het podium te zien staan schitteren! Seppe en Kiara waren onze vertegenwoordigers bij de gemengde paren. Hun voorbereiding liep niet over rozen. Een blessure had Seppe tot een week voor de wedstrijd aan de kant gehouden en omdat de regels voor de Youth niet identiek zijn aan de regels voor het I-niveau moesten ze op zeer korte tijd nog nieuwe delen in hun oefening verwerken.

Seppe

Daardoor was het een beetje onverwacht dat ze na de kwalifcaties op een eerste plaats stonden. Zelf hadden ze een goede oefening gebracht, terwijl de concurrentie wat fouten had gemaakt. In de finale was het een beetje omgekeerd en hierdoor eindigden ze op een toch wel schitterende derde plaats. Dit brons is voor hen een opsteker om er weer volop tegenaan te gaan in de voorbereiding van de komende wedstrijden.

 

 

Bij de Age Groups (onze beloften dus) haalden alle APG gymnasten de finale. In die finales werd weer vanaf nul gestart. NelleHet duo Audrey en Nelle turnde in de kwalificaties een heel goede balans oefening. Bij hun tempo oefening was het technisch een ietsje minder maar toch kwam de finaleplaats nooit in gevaar. In de finale mochten ze hun balans oefening brengen en dat deden ze schitterend. Hun score: 27,550! Slechts twee duo's deden nog beter waardoor ze op het podium brons in ontvangst mochten nemen. Knap gedaan! HannaBij de trio's had ons trio Hanna, Charlotte en Natascha zich met een 4de plaats vlot geplaatst voor de finale. In die finale bevestigden de eerste drie in de stand. Achter die top drie was het een spannende strijd tussen een 6-tal formaties. Tussen de 4de en de 9de in de stand zaten uiteindelijk slechts 0.15 punten. Ons APG trio nestelde zich in het midden van dat groepje met een zeer mooie 7de plaats. Proficiat meisjes! Onze derde formatie bij de Age Groups was een "specialleken". Omdat er pas op het laatste moment (na hun kwalificatie voor het VK B's tijdens de laatste PV) werd beslist dat Pieter en Lena zouden meedoen in Portugal, dienden nog snel twee oefenigen en wedstrijdbladen worden gemaakt. In de kwalificaties turnden ze een heel goede balans oefening. Bij de tempo oefening was het iets minder zuiver maar bovendien kwam daar nog een -2 punten penalty bij. Door al die haast en spoed in de voorbereiding was over het hoofd gezien dat een salto uit stand niet mocht. In de finale begon alles weer vanaf nul maar moest opnieuw die tempo oefening geturnd worden. Dus opnieuw even snel die oefening aanpassen! Het resultaat was een verrassing maar daarom niet minder verdiend! Een heel mooie oefening (artistieke score 8.6) leverde een fantastisch resultaat op: goud! PieterProficiat Pieter en Lena om in al die heisa het hoofdje erbij te houden.

 

 

KaatIn de categorie junioren had APG vier vertegenwoordigers. Het meisjes paar Kaat en Lise begonnen een beetje aarzelend met hun balans oefening. Hiermee stonden ze voorlopig op de 4de plaats. Dankzij een zeer fraaie tempo oefening konden ze als tweede naar de finale te gaan. Daarin lieten ze opnieuw zien dat ze in goede doen zijn. Het zilver was dan ook meer dan verdiend. Proficiat meisjes! Bij de trio's turnde het trio Elyne, Ilka en Evelien zich in de kijker met hun tempo oefening. Niemand deed beter waardoor ze als eerste aan de balans oefening begonnen. Ook nu deden ze technisch en artistiek weer met de toppers mee. Door het gebrek aan moeilijkheid dienden ze echter twee plaatsen in te boeten.

Ilka

In de finale combined ging het echter fout bij een tempo deel. Het tekort aan training heeft zich dan toch ergens gemanifesteerd. Er was wel even ontgoocheling maar die zesde plaats en de mooie dingen die ze laten zien hebben (toch wel originele delen) moeten een stimulans zijn om er de komende wedstrijden opnieuw tegenaan te gaan. Het andere trio met Katleen, Amber en Shelsy was waarschijnlijk een van de meest regelmatige teams in de wedstrijd. Hun tempo oefening leverde 26,800 punten en een 6de plaats op. Doordat ze met hun balans oefening een bijna gelijke score van 26,700 punten turnden, klommen ze twee plaatsen in de rangschikking.

Katleen

De combined in de finale was opnieuw goed voor 26,800 punten en zo eindigden ze op een zeer knappe 4de plaats. Goed gedaan meiden! Bij de gemengde paren deden Jeroen en Marieke het eveneens uitstekend.

JeroenNa de eerste oefening (balans) stonden ze ex aequo op een 4de plaats. Na een zeer goede tempo konden ze hun 4de plaats behouden. De concurrentie kwam onder andere uit Portugal met een duo dat we zeker gaan terug zien in de finale van het WK in Orlando. Het podium halen leek eigenlijk niet mogelijk. Het verschil in punten was al tamelijk groot geworden. Foutloos blijven was de boodschap en dan hopen dat anderen in de fout gingen. Jeroen en Marieke deden wat ze moesten doen en werden beloond met een prachtige bronzen medaille!

 

 

LouniaIn de senioren categorie werd APG vertegenwoordigd door drie formaties. Jonathan en Lounia brachten eerst hun balans oefening. Ze deden dat heel goed en stonden na de eerste oefening op een mooie tweede plaats, tussen de Nederlandse duo's. De verschillen waren heel klein! Met hun tempo konden ze die tweede plaats vasthouden maar nog steeds met kleine verschillen. De Nederlanders hadden plaats één en drie intussen omgewisseld. In de finale gaf het gebrek aan ervaring met de combined de doorslag. In Nederland brengen ze hun combined op elke wedstrijd, terwijl dat bij ons enkel op het Vlaams en het Belgische kampioenschap is. Met een mooie bronzen medaille mag het duo toch tevreden terugblikken op een geslaagde wedstrijd. De voorbereiding was immers niet probleemloos verlopen. Bij de trio's was België sterk vertegenwoordigd. Ons jonge trio Yana, Alison en Joke had blijkbaar niet zoveel last van de zenuwen. Een mooie tempo op dag één bracht hen in de tussenstand op een knappe 5de plaats. Hoewel hun balans oefening wat minder moeilijkheid heeft, konden ze die plaats toch behouden en als 5de naar de finale gaan.

Alison

In de finale was hun combined goed genoeg om zelfs nog een plaatsje op te schuiven in het klassement. Deze 4de plaats is een heel mooi resultaat. Proficiat! Kim, Jana en Laurie kwamen, zagen en overwonnen. Oefening na oefening bleven ze foutloos en haalden ze de hoogste score.

Kim

Met meer dan 80 punten (ruim een punt meer dan de 2de en de hoogste score van alle senioren ) haalden ze verdiend het goud binnen. Dit is turnen op heel hoog niveau! Jullie mogen trots zijn op deze knappe prestatie!

Ook in de clubrankings deed APG het schitterend: brons bij de Youth, brons bij de Age Groups, goud bij de junioren en goud bij de senioren. Dit zorgde voor fantastische beelden op en rond het podium. Het was duidelijk: APG stond er!

 

 

Alle uitslagen: link

P1080639

Alle prestaties van onze teams en de behaalde bekers in de clubrankings zijn het mooiste bewijs dat onze coaches (ook degene die ondertussen "thuis" training gaven en gymnasten op wedstrijd bijstonden) schitterend werk leveren. Jullie verdienen een pluim! Tot slot ook even aandacht voor ons jurylid Annick. Drie lange dagen jureren. Het is een lange en vermoeiende inspanning om daar zolang geconcentreerd op dat stoeltje te zitten. Hartelijke dank Annick!

 

 

 

 

groep

Na al deze superprestaties is het nu al uitkijken naar de komende wedstrijden. Volgend weekend staat al de 3de PV op het programma. Dit is meteen het Provicaal Kampioenschap voor Antwerpen. We kijken ernaar uit!

Hoewel het een beetje logisch is dat tijdens de MIAC alle aandacht naar APG in Portugal ging mogen we zeker niet vergeten dat er in hetzelfde weekend in België een wedstrijd voor B en C niveau plaatsvond in Bazel. In het C-niveau turnde Renske met haar partners Laura en Sara waarschijnlijk haar laatste wedstrijd. Ze brachten volgens coach Corinne een propere oefening (filmpje). Inderdaad, APG mag ook fier zijn op dit trio! In het B-niveau kwamen Marie en Jade (De Sterre Mortsel) aan de start. Ook nu deden ze het voortreffelijk met een knappe 5de plaats en kunnen ze zich opmaken voor het Vlaams Kampioenschap op 25 maart. We duimen nu al!

Share on Facebook
You are here: Home