Ambitious Pro Gymnastics

  • Full Screen
  • Wide Screen
  • Narrow Screen
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

Begin wedstrijdseizoen...een overzicht

E-mail Afdrukken PDF

Nu alle wedstrijdgymnasten hun eerste officiële wedstrijd achter de rug hebben is het tijd voor een overzichtje.

Op 21 januari was het de beurt aan de recreagymnasten. Zij turnden in Niel met volgende resultaten:

Recrea Balans:

anika-rachel

Een heel propere oefening van Anika en Rachel, zonder tijdsfout deze keer. Goed voor een score van 7,833 en een 9de plaats (op 40).

Recrea +16:

De twee APG duo's eindigden vlakbij elkaar. Annelies en Christina eindigden op een 5de plaats. Dit had top drie kunnen zij maar een tijdsfout gooide roet in het eten. Marlies en Hanne eindigden vlak na hen als 6de .

In Oud-Turnhout waren de B's en C's aan de slag op 28 en 29 januari. Dit was meteen het Provinciaal kampioenschap voor Antwerpen.

C-niveau juniores:

Het trio Renske-Laura-Sara: foutje in hun eerste tempodeel. Sara had beide handen op de grond gezet bij het landen in de schoot bij Laura. Voor de rest een mooie oefening, zonder tijdsfouten.  Resultaat:  een 10de plaats op 16 deelnemers. Veel teams zijn aan elkaar gewaagd. Hier zit zeker meer in! We kijken al uit naar de volgende wedstrijd.

B-niveau juniores:

Pech voor Pieter en Lena. Een val bij "salto voor tot in de schoot". Spijtig want hierdoor missen ze voorlopig hun selectie. Volgende PV is die selectie voor het VK zeker haalbaar! Voor de provincie Antwerpen behaalden ze een zilveren medaille. Proficiat!

 

Op 4 en 5 februari trokken de A's en I's naar het verre De Panne voor hun eerste provinciale voorronde.

A- Beloften:

audrey

Duo Audrey en Nelle: ondanks een tijdsfout in hun balans en een mislukte opstap tot handenstand bij tempo (wel de goede reactie gehad dit te herdoen!)  eindigden ze op een knappe vierde plaats. Top drie behoort zeker tot de mogelijkheden. Selectie voor het VK mag geen probleem opleveren.

trio

Het trio Hanne, Charlotte en Natascha kenden een ongelukkige balansoefening. Het boogje ging in de mist. Dit werd in punten zwaar bestraft doordat ze hierdoor een deel te weinig hadden geturnd. Ze konden zich wel herpakken met hun tempo oefening. Ze eindigden op een 17de plaats. Dit gaat volgende keer zeker beter gaan!

A- Junioren:

kaat

Kaat en Lise deden het schitterend. Twee knappe oefeningen (wel een tijdsfout) leverden een verdiende eerste plaats op. Selectie VK op zak!

Jeroen en Marieke bevestigden dat ze de goede vorm te pakken hebben. Twee overtuigende oefeningen, gebracht met de nodige uitstraling bracht ook voor hen een 1ste plaats op en hun selectie voor het VK.

katleen

Het trio Katleen, Amber en Shelsy  deden na een goede balans (ondanks een tijdsfout) nog mee met de top drie. Bij tempo liep het echter mis bij handstand tot handstand waardoor ze een vol strafpunt kregen (niet voldaan aan de "specifieke vereiste"). Hierdoor moesten ze enkele plaatsen inleveren en eindigden ze als 8ste. We hebben al gezien dat ze dat deel onder de knie hebben, dus dat komt er op de volgende wedstrijd zeker uit!

Eerste in deze categorie was de topsportformatie met APG-er Ineke. Ze brachten een sterke balansoefening. De nieuwe tempo-oefening was al goed maar zal in de aanloop naar het WK zeker nog bijgeschaafd worden. Zij kijken al uit naar hun wedstrijd eind deze maand in Oekraine.

A- Senioren:

Lounia en Jonathan turnden twee gelijkwaardige oefeningen. De kop is eraf en de selectie voor het VK is al binnen. Nu nog wat aan de afwerking sleutelen.

Het trio Yana, Alison en Joke deden het meer dan behoorlijk bij de "groten".  Ze eindigden 5de en hun selectie voor het VK is virtueel al binnen.  Nu nog wat bijschaven en dan hoger mikken.

Onze "oudjes" Laurie, Kim en Jana volbrachten ruimschoots hun opdracht. Twee stevige oefeningen met  hoge moeilijkheid leverden een ruim verdiende 1ste plaats op.  Knap werk hoor! Die kijken zeker al uit naar de wedstrijd in Portugal.

I-niveau:

Het I1 trio Astrid Hannah en Emma brachten een goede oefening die een knappe derde plaats opleverde (op 2 tienden van de winnaars). Ze behaalden ook de selectienorm voor het VK. Merel, Celine en Janne kenden wat tegenslag. Een overslag werd afgekeurd en dat leverde een volledig strafpunt op. Ze eindigden toch nog 16de op 30 deelnemers.

Bij de I2's deden Seppe en Kiara het heel goed met een mooie 5de plaats als resultaat. Eline en Yoni kregen voor hun oefening een mooie artistieke score maar de technische juryleden hadden wat foutjes gezien. Een 9de plaats op 25 deelnemers was het resultaat. Het trio Chauni, Indra en Chloé bracht een verzorgde oefening en dit bracht een zeer goede 4de plaats op (op 16 deelnemers). Ze doen mee met de besten in hun categorie.

 

We kunnen besluiten dat APG weer op alle fronten meedoet voor de prijzen. Hier en daar nog wat bijsturen of aanpassen, nog een paar weken keihard werken en voor wie tijdens de eerste wedstrijd wat tegenslag kende: met volle moed er tegenaan!! Proficiat aan alle gymnasten voor de geleverde prestaties! Ook de coaches leverden duidelijk al goed werk en tot slot mogen we ook de ouders en trouwe supporters niet vergeten! Dankjewel!

De volledige uitslagen:

Recrea te Niel

PV1 B en C te Oud-Turnhout

PV1 A en I te De Panne

Share on Facebook
You are here: Home