Ambitious Pro Gymnastics

  • Full Screen
  • Wide Screen
  • Narrow Screen
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

Zeestern Trials: APG-ers (bijna) klaar voor het nieuwe seizoen

E-mail Afdrukken PDF

Op 14 en 15 januari vonden in De Panne de Zeestern Trials plaats. Voor onze A gymnasten de eerste echte test van het jaar. Voor onze B en C gymnasten was dit reeds de tweede voorbereidingswedstrijd. Het B-duo Pieter en Lena eindigde als 6de. Een fout in een tempodeel zorgde ervoor dat ze hun ambitie op een podium moesten opbergen. Toch zullen we het komend seizoen mooie dingen van hen zien.

Bij de C's haalden Renske, Laura en Sara opnieuw (zoals tijdens de SYTA) een negende plaats. Deze keer waren er wel 27 deelnemers! Een betere technische én artistieek score en deze keer géén tijdsfout leverde een mooie 21,350 punten op. Goed bezig!

Het A-beloften duo Nelle en Audrey deden het uitstekend en haalden een knappe zilveren medaille. Ze gaan een sterk seizoen tegemoet! Het trio Hanna, Natasha en Charlotte moesten het opnemen tegen sterke concurrentie. Met 52,250 punten eindigden ze 6de. De A junioren (voor een deel samengesteld uit de succesvolle beloftenlichting van vorig jaar) waren heel succesvol.

Marieke Lise Shelsy

Maar liefst drie gouden medailles! Jeroen en Marieke toonden veel zelfvertrouwen toen ze op de vloer kwamen. Velen waren onder de indruk van hun uitstraling. Een fout bij tempo kon de gedrevenheid niet temperen. Hun balans werd opnieuw vol overtuiging geturnd. Goed gedaan! Het tweede goud ging naar Kaat en Lise. Ze hebben de overgang naar de juniores duidelijk goed verteerd. Met twee sterke oefeningen waren ze geen partij voor de concurrenten. Het derde goud was voor het trio Katleen, Shelsy en Amber. Ook voor hen was dit de eerste keer wedstrijd bij de juniores. Hun eerste plaats dankzij twee zeer degelijke oefeningen was meer dan verdiend. Proficiat! Bij de seniores was het voor Jonathan en Lounia een debuut. Na hun tempo oefening stonden ze nog aan de leiding. Bij een fout in schuiven naar spagaat (de turnsloefjes schoven niet zo "gesmeerd"), liep het echter mis. Hierdoor eindigden ze als derde, goed voor brons. Bij de trio's hadden we twee vertegenwoordigers.

Trio Joke Trio Jana

Het trio Alison, Yana en Joke knokten zich naar een 5de plaats. Wat bijschaven aan de afwerking van de balansoefening, de tijdsfout vermijden en we zullen nog mooie dingen zien van dit trio. Het trio Kim, Jana en Laurie bracht twee oefeningen met hoge moeilijkheid. Hierdoor waren ze, ondanks enkele schoonheidsfoutjes, toch buiten bereik van de concurrentie. Verdiend goud!

Danny Ingeborg

Ook speaker en jury met APG signature!

Deze trials waren voor gymnasten en coaches een leerrijke ervaring in de verdere voorbereiding van het nieuwe seizoen. Het is duidelijk dat er al keihard gewerkt is op training. Hier en daar nog wat bijsturen en we zijn er zeker van de we een succesvol nieuw seizoen tegemoetgaan. We duimen alvast!

Zaterdag 21 januari geven de Recrea-duo's  Rachel-Anika, Marlies-Hanne en Annelies-Christina de aftrap van het officiële wedstrijdseizoen. We wensen hen veel succes toe!

Share on Facebook
You are here: Home