Ambitious Pro Gymnastics

  • Full Screen
  • Wide Screen
  • Narrow Screen
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

SYTA 2012

E-mail Afdrukken PDF

Het weekend van 7 en 8 januari organiseerde APG met zijn Sylvester Youth Trophy Acro (de SYTA dus) de eerste wedstrijd van het jaar. Deze lustrumeditie leverde ook een record aantal deelnemers op . Meer dan 550 gymnasten traden aan in de verschillende niveaus (B, C, I en Recrea). De gedreven inzet van onze medewerkers - waarvoor nogmaals onze oprechte dank! - zorgde ervoor dat alles in goede banen werd geleid. Voor vele jonge gymnasten was het de allereerste keer dat ze hun oefening moesten brengen in een echte wedstrijd, voor een streng ogende jury. De spanning was dan ook van vele gezichten af te lezen.

Ook uit eigen club waren er enkele waarvoor dit allemaal oh zo nieuw was. In het Recrea niveau was het uitkijken naar wat Rachel en Anika er van zouden terecht brengen na een extreem korte voorbereiding op hun minivloer in de cafetaria. Dat bleek best mee te vallen. Ze eindigden 23ste in een druk bezette wedstrijd (31 deelnemers). Jammer van die tijdsfout. Onze wat oudere Recrea's  Annelies en Christina kenden een wat ongelukkige start van het seizoen. Door vier tijdsfouten eindigden ze op een 11de plaats. Tegen hun eerste officiële recrea-tornooi op 21 januari zal daar zeker aan gewerkt worden. Daarvoor dient deze SYTA dan ook.

Onze enigste vertegenwoordigers in het C-niveau waren het trio Renske, Laura en Sara. Ze traden aan bij de juniores. Ook zij maakten een tijdsfout maar dankzij een goede oefening eindigden ze toch mooi 9de op 21 deelnemers. Knap werk!

IMG_8362

Ook in het B-niveau hadden we door het spijtige uitvallen van Chloé (we hopen dat je snel weer op de vloer mag staan !!) slechts één vertegenwoordiger: het duo Pieter en Lena. Ze behaalden met een verzorgde choreo een verdiende zilveren medaille. Nog een beetje technisch bijsturen en die zij klaar voor het nieuwe seizoen.

Niet minder dan vijf APG formaties deden mee in I-niveau. Bij de I1's kwamen  het trio Merel, Celine en Janne in actie. In een wedstrijd met maar liefst 23 formaties  turnden ze naar een knappe 5de plaats. Met evenveel punten, al even knap, eindigden onze tweede I1 formatie Astrid, Hannah en Emma op de 6de plaats. Veelbelovend voor beide trio's. Bij de I2 trio's kwamen voor APG Chauni, Indra en Chloé op de wedstrijdvloer. Ze eindigden op de 6de plaats. Technisch zat het al goed. Als ze artistiek nog wat bijschaven ziet dat er voor het komend seizoen veelbelovend uit.

IMG_8199

Een tweede zilveren medaille voor APG kwam er dankzij het I2 duo Seppe en Kiara. Jullie mogen fier terugkijken op die oefening. Eline en Yoni vielen in dezelfde wedstrijd door een tijdsfout juist naast het podium. Even beter tellen en er staat jullie een mooi seizoen te wachten.

Proficiat aan alle gymnasten en hun coaches. We kijken al reikhalzend uit naar de start van het nieuwe seizoen, maar eerst is er nog de Zeestern Trials waar naast de B's en C's nu ook de A's zullen  testen hoever ze al staan (meer info op zeestern.be).

Share on Facebook
You are here: Home