Ambitious Pro Gymnastics

  • Full Screen
  • Wide Screen
  • Narrow Screen
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

Een meer dan geslaagd seizoen voor APG

E-mail Afdrukken PDF

Voor de meeste gymnasten zit het seizoen 2010-2011 erop. Voor de beloften zijn er nog de kwalificaties voor het Europees kampioenschap en voor het trio van Ineke zijn er op 28 mei nog de Gymfinales te Gent. Eind oktober wordt het dan uitkijken naar de Europese kampioenschappen.

Toch al een terugblik op het "einde" van het  seizoen ‘10-‘11.

Na de knappe prestaties van onze gymnasten in het buitenland, stonden enkele zeer belangrijke wedstrijden op het programma, namelijk het Vlaams kampioenschap, de FIAC en het Belgisch kampioenschap.

Het Vlaams kampioenschap (A, B en I niveau), dat we zelf organiseerden, leverde voor APG liefst 9 medailles op en twee 4de plaatsen! Op 13 deelnemende formaties is dat een schitterend resultaat. In B niveau zorgden Jeroen en Marieke voor goud. Jonathan en Lounia  kaapten een bronzen medaille weg. Tika, Marie en Chauni eindigden op een 8ste plaats. Onze enige vertegenwoordigers in het I-niveau, Nelle en Charlotte behaalden een 4de plaats. De APG beloften vielen allemaal in de prijzen. Goud was er voor Solano en Ilka. Zilver voor Kaat en Lise en Shelsy, Amber en Katleen. Pieter en Lena behaalde de bronzen medaille. Bij de junioren was er goud voor het trio van Ineke.  Elyne en Yana waren goed voor de bronzen medaille. Het trio Evelien, Joke en Audrey eindigde als 4de en Yana, Yara en Alison kwamen uit op een 7de plaats. Bij de senioren behaalden Jana, Kim en Laurie een knappe zilveren medaille na het topsporttrio.

Op onze zeer sterk bezette FIAC toonden de APG-ers dat ze bij de top horen door maar liefst zeven finaleplaatsen te halen. Daarvan wisten er vier een medaille te behalen.  Onze beloften deden het voortreffelijk op dit internationaal niveau.  Kaat en Lise haalden een schitterende gouden medaille. Katleen, Amber en Shelsy werden beloond met de zilveren medaille. Solano en Ilka waren goed voor brons en Pieter en Lena eindigden mooi 5de.  Bij de junioren haalde het topsporttrio van Ineke (met Laure en Julie) de gouden medaille binnen. Evelien, Joke en Audrey werden mooi 6de. Yana, Yara en Alison eindigden 8ste. Bij de duo's haalden Elyne en Yana een 7de plaats in de kwalificaties.

Voor het Belgisch kampioenschap/ Coupe KBT trokken we naar Gent.  Ook nu weer scoorde APG heel goed: 6 medailles. Onze B's kenden een iets mindere dag. Toch behaalden Jeroen en Marieke de zilveren medaille. Jonathan en Lounia werden 5de en Marie, Chauni en Tika eindigden op de 7de plaats. Onze beloften zorgden bijna voor een clean sweep. Kaat en Lise: goud;  Solano en Ilka: goud;  Katleen, Shelsy en Amber: zilver. Bij de junioren was er goud voor het trio Ineke (met Laure en Julie), brons voor Yana en Elyne, een mooie 6de plaats voor Yana, Yara en Alison en een 7de plaats voor Audrey, Joke en Evelien.

Na het BK stond ook nog de finale van de recre@acro op het programma. APG werd daar vertegenwoordigd door Seppe en Christina. Ze deden dat schitterend en haalden een prachtige gouden medaille (20 deelnemers). Knap gedaan!!

Vlak voor de FIAC  diende het senioren trio Jana, Kim en Laurie af te haken. Klierkoorts sloeg toe en dat was meteen het einde van hun seizoen.  Toch hebben ze in de vorige wedstrijden aangetoond dat ze op een heel hoog niveau turnen.  Na het topsporttrio waren ze voor de andere trio's de te vrezen concurrenten. Voldoende rust moet er nu voor zorgen dat we volgend seizoen weer mogen genieten van hun kunnen.

Wat komt er nog? Op 28 mei en 25 juni zijn er voor de beloften te Gent selectiemomenten voor het Europees Kampioenschap in Varna (Bulgarije). APG heeft enkele sterke kandidaten. We houden je op de hoogte. Eveneens op 28 mei  (19h00) vinden in de Gentse Topsporthal de jaarlijkse Gymfinales plaats. Daarin nemen Ineke, Laure en Julie het als junioren op tegen het senioren topsporttrio.

Nadien is het uiteraard uitkijken naar het Europees kampioenschap (25-30 oktober).

Ondertussen zijn de gymnasten er opnieuw keihard tegenaan gegaan.  Sommige formaties blijven bestaan, andere worden gevormd....een hele puzzel. Leeftijd, niveau, lengteverschil,  motivatie....drukke tijden voor de coaches. Ondertussen staan de deuren van APG nog steeds open. Elke gymnast of gymnast  in spé is welkom om eens te komen proberen.  Zowel bij de kleuters, de kids, de recrea als de competitie groep kan je komen proberen. (meer info)

Langs deze weg een hartelijk bedankt aan alle medewerkers voor hun inzet tijdens onze eigen organisaties. Zonder hun steun kunnen we enkel dromen van een tornooi als de FIAC. Dankzij de vrijwilligers worden dromen werkelijkheid.

Bedankt ook coaches voor de inzet, het geduld en zoveel meer. De resultaten spreken voor zich.

Proficiat gymnasten! Jullie, wedstrijdgymnasten, behaalden knappe resultaten. Jullie, de APG kleuters , APG kids en de APG recrea zijn een ware verrijking van de APG familie.

APG das kweeni oe tof!!!

 

 


Share on Facebook
You are here: Home