Ambitious Pro Gymnastics

  • Full Screen
  • Wide Screen
  • Narrow Screen
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

APG gaat internationaal...en hoe!!

E-mail Afdrukken PDF

Op 23, 24 en 25 februari kenden Ineke en haar trio (Julie van Wild Gym en Laure van Zeestern) hun internationaal debuut in Vinnitsa, Oekraïne. "Stars above the Boug river" was een wedstrijd met deelnemers uit oa: Oekraïne, GBR, Belarus, Polen en natuurlijk België. Het jonge junioren trio deed het uitstekend en wist de gouden medaille te behalen met een totaalscore van 86,132 (B: 28,800; T: 28,466 en C: 28,866). Hiermee eindigden ze vóór GBR, Polen en Belarus. Een mooie opsteker!

Enkele dagen later, van 4 tot 6 maart ging alle aandacht naar Maia, Portugal. De A- en I- gymnasten en de meeste supporters vertrokken vanop de luchthaven van Charleroi richting Porto. Na de vlucht werden de gymnasten door de organisatie naar de zaal gevoerd waar, na de accreditatie, de podiumtraining op het programma stond. Hoewel het voor sommigen al een lange en vermoeiende dag was geweest, ging die training behoorlijk goed. Na het eten ging het richting hotel. De Star Inn voldeed aan alle verwachtingen. Vooral het ontbijt werd goed onthaald. 's Avond waren er geen slaapliedjes nodig om iedereen in slaap te wiegen.

De wedstrijd werd op vrijdag geopend door de I's (in Portugal als "youth" omschreven). Charlotte en Nelle leken niet echt onder de indruk van het gebeuren. Het waren eerder de mama's en de supporters die onder de indruk waren van hoe ze daar stonden te schitteren. Met een prachtige score van 27,950 kwamen ze meteen aan de leiding na de eerste oefening. Op zondag stond voor hun de tweede oefening op het programma. Het eindresultaat zou bepaald worden door het totaal van beide oefeningen. De volgende categorie waren de beloften, waar APG een groot aantal deelnemers had. Kaat en Lise brachten een zeer mooi verzorgde balansoefening die beloond werd met 28,050 punten. Dit bracht hen aan de leiding vóór twee teams van de lokale club ACM. Solano en Ilka deden niet onder en stonden met hun 27,950 punten eveneens aan de leiding na dag 1. Pieter en Lena  haalden dankzij hun beste balansoefening van het seizoen eveneens een knappe score van 27,350 en stonden hiermee derde (op deze wedstrijd werd uitzonderlijk geen lengteaftrok toegepast in de categorieën I en A-beloften). Het trio Shelsy, Katleen en Amber leverde een knappe prestatie af en kreeg voor hun tempo-oefening 27,500 punten. Hiermee volgden ze het team van TK Werchter en het team van Acro Clube de Maia op de voet (0,1 verschil). Alvast een goede start van het tornooi.

Na de pauze was het de beurt aan de junioren. In deze categorie, net als bij de senioren, zouden ze alle punten (balans, tempo én combined in de eventuele finale) optellen om het eindresultaat vast te leggen. Elyne en Yana kenden een ongelukkige start met hun balansoefening. Door een val bleven ze steken op 25,700 punten. Toch stonden ze hiermee nog op een 5de plaats en de eerste acht na twee oefeningen mochten naar de finale gaan. De trio's turnden hun tempo-oefening. Yana, Yara en Alison hadden niet echt hun dagje en haalden  met 26,000 een voorlopige 10de plaats. Het zou nog knokken worden voor die finaleplaats. Audrey, Joke en Evelien kregen voor hun goed gebrachte favoriete tempo-oefening een knappe  27,350 punten. Een opsteker na hun vorige wedstrijd. Daarmee stonden ze na dag 1 op een 4de plaats. Dat behouden zou mooi zijn.

Het senioren trio Kim, Laurie en Jana startte met hun tempo-oefening. Hun favoriete oefening ging héél goed totdat "bolleke tot ruglig" fout liep. De rest van de oefening was van hoog niveau. Hun ontgoocheling was dan ook begrijpelijk. Hun score van 25,530 leverde een voorlopige 5de plaats op. Toch was dit een gemiste kans op een topranking. Na de wedstrijd gingen de supporters nog wat napraten bij een pintje of een "Hello Cruella".

Dag twee was  voor de I's een rustdagje. De beloften hoopten op bevestiging van hun knappe eerste oefeningen. En bevestigen deden ze! Kaat en Lise moesten opnieuw voor niemand onder doen en haalden voor hun tempo-oefening een knappe 28,150 punten. Hiermee bleven ze dus op een eerste plaats staan. Knap werk! De gemengde paren Solano-Ilka en Pieter-Lena brachten eveneens hun tempo-oefening. Hoewel ze niet hetzelfde heel hoge niveau haalden als de eerste dag, bleven ze met respectievelijk 26,950 en 26,400 hun plaats behouden. Shelsy, Katleen en Amber brachten opnieuw de derde beste oefening en bleven met 27,950 punten op de mooie derde plaats staan. Tot dusver idereen naar de finale dus!! De beloften kiezen hiervoor een oefening en die bepaalt de uitslag.

Voor de junioren was de strijd voor de finaleplaatsen nog helemaal open. Elyne en Yana spoelden hun ontgoocheling van de vorig dag door met een knappe tempo-oefening. Hun 27,550 was slechts 0,1 punten minder dan het Franse duo uit hun nationale ploeg. Deze prestatie deed hen dan ook een twee plaatsen opschuiven. Met hun derde plaats in de voorlopige rangschikking kwam een podiumplaats in zicht. De trios brachten hun balansoefening. Niet echt het favoriete onderdeel van Joke, Audrey en Evelien. Toch brachten ze een mooie oefening. Door een tijdsfout zakten ze wel een plaats in de tussenstand en stonden ze 5de na dag 2. Alison, Yana en Yara knokten zich, ondanks een pijnlijke elleboog, met een knappe 26.650 punten tot net in de finale. Knappe weerbaarheid meiden!

Het senioren trio had echt wel iets recht te zetten! Ze deden dat dan ook, en hoe! De beste score van iedereen: 27,560. Hiermee klommen ze op naar de derde plaats.

APG deed het echt knap deze tweede dag. Alle formaties naar de finale en enkele van hen met ambities op podiumplaatsen.

Zondag-finaledag. Uikijken of Nelle en Charlotte hun zenuwen in bedwang zouden kunnen houden. Ze verdedigden immers hun eerste plaats. Opnieuw stonden ze daar foutloos te schitteren. Hun score was dezelfde als voor hun eerste oefening: 27,950. Hiermee bleven ze het duo uit Deinze met 0,3 punten voor in de totaaluitslag. Meteen goed voor goud !! Dikke proficiat dames!!

Ook bij de beloften waren er enkele medaillekandidaten. Hier werd van 0 gestart. Dit brengt wel wat extra spanning. Kaat en Lise lieten het niet aan hun hart komen en scoorden meteen 28,550. Niemand kwam in hun buurt en het goud was binnnen. Schitterend!! Ook Solano en Ilka hadden alles goed onder controle. Een verdiende 28,250 was meteen goed voor goud! Proficiat! Pieter en Lena (de enigen die qua lengte kloppen) haalden een zeer mooie 27,300 en verdienden hiermee een knappe bronzen medaille. Na een moeilijke seizoensstart.....zeer goed gedaan! Het trio Katleen, Shelsy en Amber wisten dat ze het beste in zich zouden moeten boven halen om het podium te halen. De concurrentie zat allemaal dicht in elkaars buurt! Het was ongelooflijk spannend tot het eind. Met 28,250 punten eindigden ze met  de hoogste score, evenveel punten als het lokale team. De ex aequo regel besliste: een oververdiende zilveren medaille was voor hen. Schitterende prestatie!!

Nu was het uitkijken naar de junioren, waar alle oefeningen zouden worden opgeteld om het eindresultaat vast te leggen. Het zou ook de eerste keer zijn dat iedereen zijn combined oefening turnt in wedstrijd. Yana en Elyne maakten een fout bij "bol tot pak" en moesten daardoor een plaats inleveren. Hierdoor kwamen ze net naast het podium op een 4de plaats. Jammer! Het trio Alison, Yana en Yara lukten er niet meer in om een plaatsje goed te maken. Ook hier was de "bol tot pak" de reden van hun mindere score. Joke, Audrey en Evelien stonden nipt 5de vóór de finale. Dankzij een degelijke combined (26,800) konden ze nog een plaatsje opschuiven. Ze eindigden daarmee na 3 Portugese teams en waren terecht blij met dit resultaat.

Kim, Laurie en Jana sloten hun wedstrijd in stijl af. Hun combined was goed voor 27,800 punten. Opnieuw de hoogste score van iedereen. Hun totaalscore leverde hen de bronzen medaille op. Knap, hoe jullie na die tegenslag twee zeer goede oefeningen brachten. Dit ziet er goed uit voor de rest van het seizoen. Proficiat!

Er was ook een teamcompetitie bij de beloften en junioren. APG haalde zilver bij de beloften en brons bij de junioren. Mooi werk van onze gymnasten! Proficiat!!

Onze formaties haalden in totaal 3 gouden, 1 zilveren en 2 bronzen medailles. APG aan de top!!

Ook onze supporters verdienden eigenlijk een trofee. Het was soms alsof we een "thuiswedstrijd" hadden! Een leuke bende!

Ook een welgemeend dankjewel aan de coaches.

Video's van de finales

Volgende internationale afspraak: Flanders International Acro Cup te Puurs  ;-)

  

 

 

Share on Facebook
You are here: Home