Ambitious Pro Gymnastics

  • Full Screen
  • Wide Screen
  • Narrow Screen
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

PV2 A en I in De Panne (= Prov. Kamp. Antwerpen!)

E-mail Afdrukken PDF

Eindelijk, een verslagje van de 2de PV voor de A's en I's. Onze gymnasten verdienen eigenlijk beter! Op hun provinciaal kampioenschap, geturnd op 19 en 20 februari in De Panne, wisten onze APG gymnasten een pak eremetaal te veroveren.

Onze beloften haalden goud in elke categorie en bovendien nog een zilveren medaille bij de gemende paren. Kan het beter? Ja, ze haalden ook in de open competitie telkens een eerste plaats, aangevuld met een derde plaats bij de MxP. Onze gouden APG-ers waren ook de enige beloften die er in slaagden om 9's te scoren. Dit is meer dan gewoon "toppie". Kaat en Lise haalden een score van 55,100 punten. Ruim een vol punt meer dan de tweede! Het is leuk supporteren zo! Het trio Katleen, Amber en Shelsy wist dankzij de twee hoogste scores de concurrentie 0,3 punten achter zich te houden. Goed de zenuwen onder controle gehouden! Solano en Ilka maakten de "clean sweep" bij de beloften volledig. Hun totaal: 53,600. Proficiat! Pieter en Lena, die nog steeds keihard werken om hun trainingsachterstand weg te werken, lieten jammer genoeg bij hun laatste deel een pak punten liggen. Hun resulaat: 48,450 punten. Het was voor de aanwezigen duidelijk dat er al meer inzat. Dat gaat er binnenkort zeker uitkomen!! Keep on going Pieter en Lena!!

Ook bij de junioren en senioren haalde APG goud in elke categorie waaraan werd deelgenomen. Enkel de Heren 4 lieten we, wegens "te weinig mannen in de club" aan ons voorbijgaan. Misschien iets voor de papa's? Bij de junioren turnden Elyne en Yana twee goede oefeningen en dat leverde een mooie 54,400 punten op. Als provinciaal kampioen moesten ze in de sterke open competitie een duo uit Deinze en het topsportduo laten voorgaan. Bij de trio's junioren was APG vertegenwoordigd door 2 clubformaties en door Ineke en haar topsporttrio. Velen keken uit naar de balansoefening van Ineke, Julie en Laure. De oefening voldeed aan de verwachtingen en zou een zeer hoge score van 28,600 opleveren. De "tijdsfoutenman" (= Difficulty judge) besliste er echter anders over en gaf hen drie tijdsfouten...dus -0,9. Een onzorgvuldige landing in de tempo-oefening zorgde ervoor dat ze de achterstand in de open competitie niet meer konden ophalen. Goud voor de provincie Antwerpen, tweede in de open competitie met 55,800 punten. Het trio Alison, Yana en Yara knalde tijdens deze wedstrijd. Met twee zeer goede oefeningen haalden ze een knappe zilveren medaille voor de provincie Antwerpen en tevens een schitterende derde plaats in de open competitie. Dit is veelbelovend voor wat nog moet komen. Knap werk meiden! Hun punten: 53,100. Proficiat! Voor het trio Audrey, Evelien en Joke zag het er na hun tot dan beste balansoefening goed uit. Bij het eerste deel in hun tempo ging het echter fout. Joke zocht steun bij "bol tot pak" en de kansen op een mooie plaats waren weg. Ze vielen als vierde voor Antwerpen net naast het podium en in de open competitie eindigden ze als 10de. De ontgoocheling was te begrijpen. Nu de kwetsuur van Audrey achter de rug is, kunnen ze er weer keihard tegenaan gaan. Het zijn blijkbaar trage starters en het seizoen is nog lang. Het APG senioren trio Laurie, Kim en Jana werden met twee hoogstaande oefeningen verdiend Provinciaal kampioen en hun 53,513 leverde tevens een knappe 2de plaats op in de open competitie, na het topsporttrio. Jullie mogen echt fier zijn op deze prestaties. Dit is sport op héél hoog niveau!

Op zondag was het de beurt aan Nelle en Charlotte om de APG kleuren te verdedigen in de I2 categorie. Ze deden dat met verve en hun totaal van 21,200 punten leverde een knappe zilveren medaille op. In de open competitie werden ze hiermee 6de op 21 deelnemers. Proficiat!!

Naast alle gymnasten willen we ook de ouders en familie bedanken die steeds klaar staan om logistieke en morele steun te geven aan hun gymnasten. Ook als supporters zijn ze steeds op post, waarvoor dank! In dit lijstje mogen natuurlijk de coaches niet ontbreken. Dankjewel en proficiat!

Wat volgt? .....Portugal, here we come!! Op donderdag 3 maart vertrekken deze gymnasten samen met een groep supporters naar de Maia International Acro Cup. De wedstrijden zijn op vrijdag 4, zaterdag 5 en zondag 6 maart. Iets om naar uit te kijken!! Meer info op: www.acroteam.org/miac11

 

Share on Facebook
You are here: Home