Ambitious Pro Gymnastics

  • Full Screen
  • Wide Screen
  • Narrow Screen
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

PV1 A en I niveau te Deinze

E-mail Afdrukken PDF

De PV's volgen elkaar nu in snel tempo op. Vorig weekend (5-6 februari) was het de beurt aan de A's en I's. Hun eerste PV ging door in Deinze. De belangrijkste doelstelling voor onze formaties was om hun minimum voor selectie voor het Vlaams Kampioenschap te turnen.

Op zaterdag ochtend stonden de beloften geprogrammeerd. Bij de meisjes paren stond geen maat op Kaat en Lise. Ze overvleugelden de concurrenten en haalden met 55,600 punten een prachtige score. Hiermee eindigen ze twee punten voor de tweede. Hun balansoefening (28.250) was echt "outstanding". Selectienorm VK gehaald. Dit belooft voor de rest van het seizoen! Bij de trios, traditioneel een sterk bezette categorie, deden Katleen, Amber en Shelsy het eveneens voortreffelijk. Met een score van 54,450 punten (B:27,600 en T: 26,850) behaalden ze een knappe 2de plaats op 16 deelnemers. Eveneens selectienorm gehaald. Solano en Ilka deden bij de gemengde paren niet onder. Ze haalden vlot de selectienorm met 53,350 punten (2x 0,5 aftrok voor lengteverschil) en waren te sterk voor de tegenstanders. Een verdiende eerste plaats was het resultaat. Mooi zo! Voor Pieter en Lena kwam deze wedstrijd net iets te vroeg, na hun trainingachterstand door ziekte. Toch lieten ook zij zien dat ze klaar zijn voor de rest van het seizoen. Hun balansoefening was goed. In tempo ging het nog wat fout maar we weten dat deze gymnasten snel terug op hun normale niveau zullen presteren. Hun score: 49,800 punten.

Na de middag turnden de juniores en seniores hun oefeningen.

Bij de juniores hadden Elyne en Yana niet echt hun dagje. Bij hun tempo oefening zat er een sterk "onderin" landing bij. Dit leverde 25,900 punten op. Hun balansoefening zag er heel goed uit tot we de punten te zien kregen: vier tijdsfouten werden aangerekend! Dit leek voor veel supporters toch wel heel veel. Toch voldoet hun eindscore (51,550) ruim aan de norm voor het VK. Ze eindigden hiermee na hun enige concurrenten uit Deinze. Bij de trios juniores vertegenwoordigden twee trios de kleuren van APG. Alison, Yana en Yara haalden de bovenhand en eindigden dankzij twee goede oefeningen knap 4de met een totaalscore van 53,650 punten. Op de vijfde plaats eindigden Evelien, Audrey en Joke. Hun "last minute" aanpassingen van hun balansoefening kwamen nog niet echt tot hun recht door (alweer) twee tijdsfouten. Hun score 53,000 punten. Beide trio's haalden eveneens ruim de norm voor het VK.

Het senioren trio Laurie, Kim en Jana turnden niet hun sterkste oefeningen (vooral hun traditioneel sterke tempo ging in de mist). Toch turnden ze met 49,665 de norm voor het Vlaams en zullen ze op de volgende PV (meteen ook het Provinciaal kampioenschap Antwerpen) iets rechtzetten. We weten wat ze kunnen!

Op zondag turnden bij de I2 duo's Charlotte en Nelle een door de jury sterk gewaardeerde oefening. Ze eindigden met 21,450 punten zeer knap 3de op 22 deelnemers. Goed zo meisjes!!

Het weekend was voor de beloften dus een echte voltreffer! Bij de junioren en senioren was er een beetje een gemengd gevoel. Technische fouten, tijdsfouten aan een kant...., mooie hoopvolle resultaten aan de andere kant. Ons I duo sloot zich aan bij de beloften ;-)

We kijken vol vertrouwen uit naar de volgende PV, zoals reeds gezegd tevens het Provinciaal Kampioenschap voor Antwerpen.

Dank aan alle gymnasten voor hun prestaties en inzet, de coaches waar we steeds op kunnen rekenen en niet te vergeten de APG supporters!!

Share on Facebook
You are here: Home