Ambitious Pro Gymnastics

  • Full Screen
  • Wide Screen
  • Narrow Screen
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

SYTA

E-mail Afdrukken PDF

Afgelopen weekend (8-9 januari) startte  voor alle B, C, I en Recre@acro gymnasten van APG het echte wedstrijdseizoen 2011 met onze eigen organisatie: de 4de editie van de Sylvester Youth Trophy Acro. Plaats van afspraak was sporthal De Kollebloem te Puurs. Bij  velen was er toch wel enige spanning te merken omdat alle formaties voor dit seizoen nieuw werden samengesteld.

Op zaterdagochtend mochten de B-gymnasten de wedstrijd op gang trekken. In de junior categorie traden Jeroen en Marieke aan. Ondanks de beperkte concurrentie deden ze het heel goed met een score van 23,100 punten en een eerste plaats. Knap! Ze kunnen met vertrouwen naar de volgende wedstrijd uitkijken. Wél nog letten op de tijdsfouten!

jeroen

Bij de senior groepen waren er in totaal 9 deelnemende formaties. Het trio Tika, Marie en Chauni maakten bij hun debuut wel een foutje maar eindigden toch mooi tweede met 23,000 punten. In dezelfde wedstrijd eindigden Anneke, Renske en Chloë als 7de met 19,550 punten. In hun oefening zaten iets te veel onvolmaaktheden om te kunnen meestrijden voor de podiumplaatsen. Volgende keer beter! Ook bij de senioren maar dan de duo's brachten Jonathan en Lounia een knappe oefening die hun 23,700 punten opleverde en goed was voor een verdiende gouden medaille. Proficiat!

chauni

renske

jonathan

Zaterdagnamiddag waren het vooral de medewerkers die het beste van zich gaven. Bedankt voor de inzet!

Zondagvoormiddag was het de beurt aan de I's. Voor APG kwamen Charlotte en Nelle in actie. Jammer dat  het "vliegje" er niet echt uitkwam, waardoor ze zich moesten tevreden stellen met een 6de plaats op twaalf deelnemers (18,800). Het is duidelijk dat ze bij volgende wedstrijden hoger zullen scoren.

In de namiddag werd de wedstrijdvloer vrijgemaakt voor de Recre@acro. Seppe en Christina konden met een heel mooie oefening de overwinning op zak steken in de categorie balans duo's. Ze stonden te schitteren op onze vloer en kregen hiervoor 8.666 punten (21 deelnemende formaties!).

DSC_6645

Met drie gouden en een zilveren medaille mag APG best tevreden zijn. Ook de organisatie verliep naar wens dankzij de hulp van onze medewerkers, waarvoor onze welgemeende dank!

Zo, de kop is eraf! Vanaf nu volgen de wedstrijden elkaar in snel tempo op. Het komende weekend krijgen ook de A-gymnasten (naast B- en C-gymnasten) de kans om zich een eerste keer te bewijzen tijdens de Zeestern Trials in De Panne. We kijken ernaar uit!

Klik hier voor "enkele" foto's van Claudia

 

Share on Facebook
You are here: Home